Siguranța sexului anal: tot ceea ce trebuie sa știi

tot ce trebuie sa stii despre sexul anal

Este periculos?


Sexul anal este un subiect taboo, în ciuda faptului ca este o activitate sexuală din ce în ce mai populară. Pe măsură ce tot mai multe cupluri explorează acest tip de sex, importanța și înțelegerea riscurilor sale este obligatorie.

Ca orice activitate sexuală, sexul anal nu trebuie să fie dăunător sau periculos.

Aveți nevoie doar de mai multa pregatire și atenție, pregatirea și comunicare sunt necesare de asemenea în toate formele de activitate sexuala.
Siguranța în timpul actului sexual ar trebui sa fie o prioritate, dar distracția și plăcerea este, de asemenea și ea importantă.

 1. Spre deosebire de vagin, anusul nu se lubrifiaza singur în mod natural.

Atunci când o femeie este excitată, vaginul său asigură propriul lubrifiant natural, pentru contacul sexual. Anusul, însa, nu poate face asta.
Înseamnă ca tu trebuie să-i oferi lubrifierea necesară. Penetrarea fără lubrifiere duce la ruperea țesutul delicat din interiorul anusului, ceea ce poate duce la durere si sângerare.

Folosește mereu un lubrifiant special realizat pentru sexul anal.

2.La fel ca și în cazul țesutului vaginal, țesutul din interiorul anusului este mai sensibil.

Țesutul și pielea din jurul anusului acționează la fel ca o barieră protectoare, pentru jumătatea inferioară a tractului digestiv. Cu toate acestea, țesutul din interiorul anusului este mai subșire, delicat și este probabil să se rupa și să sângereze, ca urmare a penetrării.

 1. La fel ca și vaginul, anusul are un mușchi ce trebuie să se relaxeze pentru a permite penetrare confortabilă.

Sfincterul anal acționează ca un scut de protecție pentru rect. Cu toate acestea, pentru sexul anal, este important ca acest mușchi sa se relaxeze. Nu numai că face experiența mai placută, ci reduce riscul de rupere sau disconfort. Relaxarea implica rabdare, atât în momentul în care încercați penetrarea, cât și pe masura ce va obișnuiți mai mult cu sexul anal.

 1. La fel ca vaginul, anusul are bacterii

Bacteriile care locuiesc în anus sau în apropierea sa pot fi răspândite cu ușurință, asta daca nu folositi masuri de precauție.

Daca alegeți să folositi un prezervativ, asigurați-vă că îl îndepartați și schimbați cu unul nou înainte de a trece la actul sexul vaginal. Dacă folosiți o jucarie anala, asigurați-vă ca o spalați bine după actul sexual. Bacteriile precum: hepatita A și virusul E-coli, pot fi raspândite în urma practicării sexului anal.

Intrebari frecvente

 • 1.Va durea?

Da și nu. Dacă este facut corect, se poate simți excelent.
Dar asta nu înseamna ca nu veți experimenta un anumit disconfort prima dată sau chiar și pentru a doua oară. Luați-vă timp, opriți-vă dacă devine incomod și încercați să utilizați mai mult lubrifiant anal.

 • Este normal sa sângerez?

Da și nu. Este posibil să experimentați o sângerare ușoară la prima încercare. Cu toate acestea, sângerarea ar trebui să se oprească la urmatoarele sesiuni. Dacă sângerarea se agraveaza la fiecare contact sexual, discutați cu medicul dumneavoastră. Acest lucru poate rezulta dintr-o penetrare prea dură sau poate fi semnul unei infecți anale.

Cum se practică sexul anal în siguranță

Sexul anal poate fi o modalitate excelentă de a te distra alături de partenerul tău. Trebuie doar să oferiți acestei noi aventuri sexuale un pic de atenție și pregătire. Atâta timp cât voi doi sunteți pe aceeași lungime de undă, vă puteți bucura cu ușurință de această nouă experiență intimă.

 1. Discutați cu partenerul
  Sexul anal nu ar trebui să fie o surpriză și nici „Oops! A alunecat! ”. Dacă vă doriți să încercați sexul anal, trebuie să aveți o discuție cu partenerul dumneavoastră.
 2. Luați în considerare o clismă. Dacă doriți ca lucrurile să fie curățate, puteți utiliza un irigator anal pentru a curăța jumătatea inferioară a rectului.
 3. Lubrifiantul este o necesitate. Pentru confort, va trebui să folosiți un lubrifiant potrivit, căutați o opțiune pe bază de apă. Păstrați la îndemână o cârpă pentru a curăța excesul de lubrifiant.
 4. Mergeți lent si sincronizați-vă cu partenerul. Luați lucrurile încet, folosiți multă lubrifiere și opriți-vă dacă devine prea dureros. O jucărie anală ar putea fi și ea o opțiune bună, pe măsură ce te simți mai confortabil cu senzația.

De reținut pentru amândoi

Dacă tu și partenerul tău aveți o relație consolidată în care vă simțiți confortabil vorbind despre ceea ce vă transformă, despre ceea ce sunteți curioș să încercați, despre cum vă simțiți în timpul sexului. Atunci sexul anal devine un mod distractiv de a vă explora sexualitatea. Luați măsuri de precauție adecvate pentru ca sexul anal să fie sigur și plăcut.

Dacă îl încercați și nu vă place,nu este nimic greșt. Există o multitudine de alte modalități sexuale de a te distra, de a te bucura unul de celălalt și de a experimenta. Să fiți deschiși și sinceri unul cu celălalt, să învățați împreună și să va bucurați de momente unice.