Lubrifiantul si rolul acestuia in dormitor

imagine reprezentativa pentru articolul Lubrifiant - pentru senzatii umede

Care este rolul lubrifiantului?

Lubrifiantul aduce mai multa placere in jocul erotic. Totul devine mai armonios, si mai usor cand treburile merg ca unse. Chiar si masajele sexuale sunt mai erotice si mai intens traite cand exista lubrifiant in joc. Nemaivorbind de jucariile sexuale care au nevoie de lubrifiant cum are nevoie periuta de dinti de pasta. Cei mai cunoscuti lubrifianti provin de regula din Statele Unite, unde folosirea lor este la ordinea zilei. Tocmai persoanele care folosesc prezervative nu vor mai vrea sa renunte la lubrifiant, pentru ca acesta impiedica frecarea neplacuta si te face sa uiti de membrana cauciucata. Un lucru tare bine venit mai ales in cazul noptilor lungi de amor salbatic.

Majoritatea lubrifiantilor existenti sunt potriviti a fi folositi impreuna cu prezervativele. Exista insa si lubrifianti cu diverse arome, care invita la jocurile cu limba si savurat, iar unii dintre ei au un efect de usoara incalzire care sa sporeasca excitatia, mai ales atunci cand sufli usor pe zona respectiva. Lubrifiantii sunt meniti sa faca totul mai placut si sa sporeasca gradul de umectare. Mai putina umectare nu inseamna neaparat mai putina placere. Cantitatea de lubrifiant natural depinde de alimentatie, medicatie, stres si echilibru hormonal. Din cauza lipsei umectarii, jocul sexual poate fi perceput uneori ca fiin dureros. In plus, lubrifiantii mai ajuta si la prevenirea micilor fisuri si leziuni ale organelor genitale.

Cum sa alegeti lubrifiantul potrivit?

Lubrifiantul pentru care va decideti este la urma urmei doar o chestiune de gust. Cele pe baza de apa sunt aproape inodore, dar se usuca mai repede. In schimb nu lasa urme si pot fi activate foarte repede cu putina apa sau saliva. Gelurile pe baza de silicon sunt mai mult timp alunecoase, mai lipicioase si se preteaza pentru masajul genital. Lubrifiantii cu glicerina sunt deosebit de alunecosi, insa pot favoriza infectiile cu ciuperci.

Daca folositi jucarii sexuale, se recomanda gelurile pe baza de apa. Dar atentie, nu folositi niciodata jucarii din silicon impreuna cu un gel pe baza de silicon, pentru ca devin poroase si neaspectuoase. Pentru a va procura un lubrifiant bun aveti nevoie doar de o vizita la un sex shop sau la o farmacie.